vrijdag 8 april 2011

Beste,




Alpaca’s uit Nieuw-Zeeland moeten vergezeld gaan van een certificaat volgens het model RUM van verordening 206/2010; dit certificaat is geharmoniseerd en geldt dus voor alle lidstaten. Per partij (alpaca’s voor één bestemmeling) moet een certificaat worden opgesteld. De verordening bepaalt dat de alpaca’s onverwijld naar het bedrijf van bestemming moeten worden gebracht. Dit betekent dat de alpaca’s voor de verschillende bestemmelingen niet samen vervoerd mogen worden, ze moeten asap naar hun bestemming gebracht worden, en niet via “omzwervingen”. Na (gunstige) controle in de GIP van Zaventem, wordt per partij een CVED afgeleverd die de partij vergezelt tot op het bedrijf van bestemming waar ze tenminste 30 dagen moeten blijven.



Op het certificaat moet de geadresseerde zijn aangegeven en dat kan dus niet een ingezetene van Nieuw Zeeland zijn maar moet de Europese bestemmeling zijn.



NB Om de alpaca’s via België in te voeren moet wel nog een invoermachtiging worden aangevraagd (mbv het formulier in bijlage).







Met vriendelijke groet,



Meilleures salutations,







Rixta Lycklama à Nijeholt







Inspecteur



FAVV / AFSCA DG Controle



Import - Export







Tel 02/211 8455



Fax 02/211 8470

Geen opmerkingen:

Een reactie posten